Motgang skapte et unikt treningskonsept

Natasja Chantell Grelland er en av gründerne på Nesodden som har skapt sin egen arbeidsplass og fulgt drømmen om å lage sitt eget unike konsept. Hun har hatt en spennende reise fra hun startet som ernæringsrådgiver og personlig og mental trener for 12 år siden, og til nå å ha sitt eget treningsstudio.

Nesodden Treningsstudio startet hun i 2015, og det har gått med utallige timer de siste seks årene for å bygge det opp.
– Det er veldig mye å gjøre, jeg jobber sjelden mindre enn 10-12 timers arbeidsdager, sier Natasja og ler.

Å være gründer er ikke en dans på roser, men solid innsats over tid har gitt nesoddingen gode resultater: – Jeg har jobba beinhardt og forsaket familie, venner og kjæreste for å bygge opp dette her.

På tross av lange dager har Natasja en smittende entusiasme ved seg og gir utrykk for at hun trives veldig godt på jobb: – Det er veldig gøy å skape noe eget, da kan du gjøre det slik du selv vil!

Oppvokst på Nesodden

Natasja er oppvokst på Nesodden og familien har bodd på halvøya i mange generasjoner. Etter fire år borte fra hjemstedet valgt hun å flytte tilbake.

– Borte bra, men hjemme best! sier hun med et smil og fortsetter: – Jeg elsker jo Nesodden! En av de viktigste grunnene til at jeg flyttet tilbake var nok at jeg savnet familie og venner. Jeg følte meg litt ensom der jeg bodde, og synes det var vanskelig å komme i kontakt med folk.

Natasja har mye positivt å si om hjemstedet sitt: – Jeg elsker å ha både sjø og skog, og friluftslivet her ute er veldig fint. Det er veldig idyllisk og samtidig nære Oslo. Hele pakka egentlig!

Gikk den harde veien

For Natasja har ikke trening alltid vært en del av livet.
– Som ung var jeg aktiv, jeg dansa, spilte volleyball, svømte, sykla og turna.

I løpet av ungdomstiden derimot endret livsstilen hennes seg. Hun hadde veldig lite fokus på helse, og hun sluttet å trene.
– Jeg begynte å røyke, og så ble det mye ferdigmat.

Natasja hadde et travelt liv og hadde fire forskjellige jobber en periode. Etter at hun traff veggen og ble langtidssykemeldt fant hun ut at hun var nødt til å gjøre noe med helsa.

Å gjøre noe med helsa

– Jeg pusha meg selv langt over grensen på hva jeg kunne klare. Jeg har gått den harde veien, forteller hun.
– Jeg hadde det ikke noe bra med å ha det sånn. Selvbildet mitt var ganske dårlig, og jeg følte meg svak både mentalt og fysisk.

Natasja bestemte seg for å ta opp igjen treningen og begynte der hun slapp mange år tidligere.

– Jeg gjorde den samme feilen som alle andre, sier hun med en latter og fortsetter: – Jeg møtte fort veggen, for jeg trente feil og hadde jo ikke oppsøkt noen som kunne dette. Jeg starta for hardt på og skadet meg fort.

Hun prøvde seg også på flere ulike dietter: – Jeg prøvde å kopiere andre, men fant ut etter flere år at det går ikke. Vi er alle individuelle mennesker.

Vendepunktet

– Det tok noen år før jeg knakk koden og skjønte at jeg måtte be om hjelp, og da snudde det.

Natasja begynte å jobbe med det mentale samtidig som hun fikk hjelp med treningen.
– Det er som hånd i hanske, fant jeg fort ut av.

Hun fikk hjelp til å tilpasse diett og trening etter eget utgangspunkt og fant motivasjonen til å fortsette å satse på helsa.
– Jeg ble bitt av basillen! Jeg ble fort mye sterkere både fysisk og psykisk.

Dette ble et vendepunkt både for egen helse, men også for arbeidslivet videre.
– Det her var så gøy, og det gav meg så ekstremt mye. Det er så mange som trenger den hjelpa, og kanskje fra noen som har vært gjennom det selv. Men jeg måtte ha mer kompetanse, så jeg startet på ny utdannelse.

Natasja, som fra tidligere var utdannet makeup-artist, begynte nå å omskolere seg innen trening og helse.

Bred kompetanse

Natasja begynte på en bachelor i idrett, fysisk aktivitet og helse, og utdannet seg til personlig trener og ernæringsrådgiver. Hun jobbet parallelt med studiene og fant fort ut at det å jobbe med ulike mennesker krever mye kompetanse. Ikke bare kompetanse om den friske kroppen, men også om ulike sykdommer og tilstander som veldig mange lever med.

– En helt vanlig personlig trener er egentlig bare i stand til å jobbe med friske mennesker, forteller hun og tar en liten pause før hun fortsetter: – Og det er ikke flest av dem!

Nesoddingen valgte derfor å videreutdanne seg både innen trening for personer med sykdommer og innen rehabilitering.

Traff en nerve

Da Natasja begynte å trene på treningsstudio i 20-årene var ikke treningsstudioet et godt sted å komme til.
– Jeg følte alle kikket på meg og lurte på: «Hva driver hun med?»

Dette er en opplevelse hun har tatt med seg, og hun har hatt fokus på at Nesodden Treningsstudio skal være et sted kundene kan føle seg hjemme.

– Det er en egen nisje det jeg holder på med, det er ikke et vanlig A4-treningsstudio. Hovedtanken var å skape et mindre og mer personlig treningsstudio. Et sted hvor folk kan kjenne seg trygge, sett og i varetatt, og at man får den spesialkompetansen som veldig mange trenger.

Fem år inn i drømmen er hun storfornøyd.
– Ifølge kundene mine har jeg truffet en nerve, og det er jeg veldig, veldig stolt av, sier Natasja med et stort smil. – Folk føler seg hjemme når de kommer. Det er det som gjør at de holder seg i gang også, at de ikke faller av.

Natasja har tett oppfølging av kundene på treningsstudioet.

Kundene gir energi

– Hvordan var det å starte opp en ny bedrift på Nesodden?

– Det er ikke bare-bare! Det er jo litt mer utfordrende på et lite sted. Jeg har jobbet beinhardt for å få det til, forteller Natasja og fortsetter: – Jeg fikk faktisk ganske fort mange kunder. Jeg har jo vært litt kjent her ute og var en ettertraktet personlig trener. Det var en del av kundene som ble med meg, forteller Natasja med et stort smil. – Jeg må klype meg i armen mange ganger!

– Selv om jobben krever mye er den også tydelig veldig motiverende. Hva motiverer deg mest i jobben?

– Det er de fine kundene og tilbakemeldingene jeg får, sier Natasja med mykhet i stemmen. – De herlige menneskene jeg får jobbe med!

Natasja forteller at hun får masse energi av å jobbe med kundene sine og å se at de vokser i selvtillit og styrke.

Trening under koronapandemien

Koronapandemien har preget Nesodden Treningsstudio i likhet med de fleste andre virksomheter. På grunn av nedstengning våren 2020 og etter nyttår 2021 har de mistet de to siste store sesongene.

– Tallene pekte ikke akkurat oppover i fjor, men vi står her og det kommer av at vi har veldig lojale kunder som har støttet oss. Det setter vi utrolig stor pris på!

Under pandemien mener Natasja at vi trenger trening mer enn noensinne, og hun har en oppfordring å komme med:

– Kom deg ut! Om det bare er for å gå en tur, men kommer du dit at du begynner med styrketrening gir det deg så enormt mye mer. Den mentale helsa kan ikke styrkes på noen bedre måte enn ved styrketrening.