Å være en del av løsningen

Nå har høsten kommet, hva vil den bringe? Blir det en tørr høst etter en forholdsvis våt sommer? Blir vinteren kald med snø og skimuligheter, eller blir det regn og sludd og holke? Været får vi ikke gjort så mye med, vi må faktisk bare innrette oss på best mulig måte.

Første helgen i september var vi på kanotur med RR-Nesodden (speideren) og været viste seg fra sin beste side med sol og varme. Speidere og ledere storkoste seg. Vi dro ikke veldig langt, vi padlet fra Brevik brygge i Frogn til Breivoll friluftsområde, en skjult perle som ligger ved Nesset. DNT – Den Norske Turistforening driver Breivoll gård med blant annet kafé. Det er nydelige badestrender, store og små gressplener, gapahuker og baner for ballspill.

Vi kom ditt med kano, men det er også muligheter å følge skilt fra «iskiosken» på Nesset. Selv om dette ikke er på Nesodden er det i vårt nærområde. Det ble en kortreist og god opplevelse. 

Naturen vi har på Nesodden er utrolig mangfoldig med terreng som gir veldige varierte turmuligheter. I sommer oppdaget jeg en ganske ny og utrolig forseggjort «gapahuk» på Steilene. Det gjøres veldig mye god tilrettelegging, for at vi kan oppleve naturen sammen med venner og familie. Noe av det beste er at disse opplevelsene som gir livskvalitet ikke koster noe, eller er nesten gratis.

Det sies at det som virkelig betyr noe i livet ikke kan kjøpes for penger.

Er ikke vennskap et eksempel på det? Ekte vennskap og omsorg kjøpes vel ikke? Det å ha en venn eller en i nær familie som en kan snakke i fortrolighet med, kan mange ganger være avgjørende for å komme videre i livet.

Er det noe i nærmiljøet som ikke er helt på stell, er det fristende å adressere utfordringen videre. Dette burde den eller «de» gjort noe med! Noe jeg kjenner til som elektriker er feilsøking. Når noe ikke fungerer foretas det først feilsøking, for så å kunne reparere feilen til glede for dem som ble berørt. Det å løse et problem for andre gir energi til problemløseren, vi opplever oss verdsatt og nyttige. Bare å peke på en feil, uten å være en del av løsningen, er ikke like meningsfylt.

Tenk litt større om deg selv, kan du og jeg være en del av løsningen for andres utfordring eller deres problem?

Vi har ofte flere valg enn vi er klar over. Selv om det som virkelig betyr noe i livet ikke kan kjøpes, så «koster» det å gå ut av komfortsonen, men så herlig det er i etterkant. Det å komme seg ut i naturen med venner, det å bygge godt varig vennskap kan være å sette noen foran seg selv.

Å være en del av problemløsningen er bedre enn å være med i klagekoret.

Ønsker deg en vakker høst!

Vennlig hilsen
Alf Edvard Berggren
Redaktør