Nesodden er mangfoldig i all sin prakt

Da jeg pakket flyttelasset og satte kursen mot Nesodden i november 2016 visste jeg fint lite om hva fremtiden skulle bringe. Kunnskapen om kommunen jeg skulle bosette meg i var svært begrenset.

04 Kjell Wigemyr
Kjell Wigemyr

Jeg hadde blitt fortalt av ulike kilder at det var en tidligere hyttekommune med stor vaksinasjonsskepsis, en stor andel kunstnere og mange alternative sjeler. Da jeg etter hvert ble kjent med folk og fikk en tilknytning til kommunen endret sakte, men sikkert, det forutinntatte bilde seg til å bli langt mer nyansert. Ja, Nesodden innehar det ovennevnte, men det er kun en liten del av det store bildet. Nesodden er mangfoldig i all sin prakt. Jeg har jobbet på Sunnaas sykehus og fått skue utover den fantastiske utsikten derfra. Vakrere beliggenhet for et sykehus skal du lete lenge etter.

Nærheten til Oslo og alle de mulighetene det medfører er også noe man setter pris på som innflytter.  Samtidig er det alltid godt å komme hjem til Nesodden hvor tempoet er lavere, forholdene mindre og naturen vakrere.

«Sammen skaper vi det gode livet» er kommunens motto. Det høres kanskje ut som en klisjé, men når man reflekterer over hva det faktisk betyr så gir det absolutt mening. Vi er alle avhengig av hverandre: Bussjåfører, lærere, helsepersonell, butikkansatte, renovasjonsarbeidere m.fl. fyller alle hver sin helt avgjørende funksjon for at vi skal kunne leve det gode livet. Vi er ikke sterkere enn det svakeste ledd.

På Nesodden har jeg giftet meg og fått barn. Jeg har også fått muligheten til å leve ut mitt politiske engasjement som startet allerede i barneskoleårene. Tanken på å kunne bidra med å gjøre andres liv bedre, samtidig som man utfordrer og utvikler seg selv, er motiverende. Jeg mener bestemt at alle er tjent med at folk engasjerer seg i lokalsamfunnet. Enten det er i idretten, frivilligheten eller annet foreningsliv.

Alle monner drar.

Hva er det gode livet for deg? Svaret kommer garantert an på hvem du spør. Jeg tror det handler om å se det store i det små. Finne hverdagsgleden. Være til stede i øyeblikket. Den tyske filosofen Friedrich Nietzsche sa at «den som har et hvorfor å leve for kan håndtere nesten alle hvordan». Det tror jeg han har helt rett i. Vi lever i en urolig verden og mange kjenner på ulike utfordringer i sin hverdag. Derfor trenger vi å finne vår egen mening med tilværelsen. Ja, et mål, en hensikt, noe å strekke seg etter. Dette kommer oss til gode når livet stormer. Den romerske filosofen og politikeren Lucius Annaeus Seneca sa det så treffende: «Det finnes ikke medvind for den som ikke vet hvor han skal.» Jeg tror også vi med fordel bør logge av sosiale medier i perioder og i stedet logge på livet. Oppmerksomheten vår blir svekket av at vi er mer til stede på nettet enn på omgivelsene rundt oss. Du risikerer å gå glipp av det viktigste i din søken etter å være oppdatert og tilgjengelig på alle mulige plattformer til enhver tid.

Kjell Martin Johansen Wigemyr,
innflytter, sykepleier og kommunestyrerepresentant